Zbulohet se njerëzit që konsumojnë shumë kafe vdesin më vonë

Konsumimi i kafeinës ndihmon miliona njerëz që të zgjohen në mëngjes për të patur një ditë mjaft të mirë.
Ka një përfitim nga kafeja, e cila zvogëlon mundësinë që të vdisni herët. Pas një studimi mbi 20 mijë burra dhe gra të moshës së mesme, nëse pini 4 kafe në ditë atëherë keni përfitime mjaft të mëdha.
Studiuesit nga spitali de Navarra në Spanjë zbuluan se njerëzit që pinë kafe rregullisht kanë vdekshmëri 2/3 më të ulëta se ata që nuk e pinë.
Dihet se kafeina përmban antioksidantë që janë përgjegjës për cdo përfitim shëndetësor. Studimi u bë për një periudhë prej 10 vitesh që të ishte cdo gjë e detajuar për të arritur në konkluzionin e duhur.