Zbulohet shkrirja në Antarktidë

Avioni NASA me një skuadër shkencëtarësh në bord është rikthyer në skajin jugor të tokës për të vëzhguar humbjen e akullit në Antarktidë.

Në tetë vitet e fundit, Operacioni “IceBridge” ka zhvilluar misionin për krijimin e një regjistri se si akulli polar po evolon dhe ndryshon mjedisin.

Tanimë, vetëm dy javë pas Fushatës së tetë në Anktarditë, Nasa ka zbuluar një seri fotosh që zbulojnë shtrirjen e humbjes së akullit në poling e jugut.

Duke qënë se planeti po ngrohet, akullnajat po humbasin 83 gigaton akull në vit, e barazvlefshme me humbjen e peshës së ujit në Malin Everest çdo dy vite.

39F63A3C00000578-3897520-Operation_IceBridge_s_mission_is_to_collect_data_on_changing_pol-a-167_1478095674264 (1)