Zelanad e re evakuon turistet, mbi 800 dridhje me magnitude mbi 6

 Ekipet e shpetimit ne Zelanden e re me ndihme te helikoptereve dhe anijeve jane mobilizuar dhe te marten duhet te filloje evakuimin e mijera turisteve qe jane te bllokuar ne vendet e goditura nga termeti me magnitude prej 7.9 shkalle sipas rihterit ne te cilen humben jete 2 persona ndersa u shkaktuan deme te medha materiale